
Cestoviny s nátierkou
Verili by ste, že s nátierkou sa dajú vykúzliť úžasné cestoviny za pár minút? Vyskúšajte, ako naša novinka Bánovecká nátierka s kúskami údeného syra spojí chute v jeden vyladený a rýchly recept.
Suroviny
- 1ks Bánovecká smotanová nátierka s kúskami údeného syra 150g
- 250g plochých cestovín
- 1ks cibuľa (stredne veľká)
- Anglická slanina cca 150g (množstvo podľa chuti)
- Hovädzí vývar
- Čerstvé oregano
- Čierne korenie
- Petržlenová vňať
- Chilli
Postup
- Dáme variť cestoviny do hovädzieho vývaru.
- Nakrájame slaninu na menšie kocky (množstvo podľa chuti, alebo cca 150g).
- Nakrájame cibuľku nadrobno.
- Na väčšej rozpálenej panvici opečieme slaninu spolu s cibuľou tak, aby slanina mala peknú chrumkavú kôrku a cibuľa nebola spálená.
- Do panvice vložíme uvarené cestoviny spolu s nátierkou (150g) a zalejeme s cca 1dcl vývaru.
- Miešame, pokiaľ sa nátierka nerozpustí a pokryje všetky cestoviny.
- Dochutíme čerstvým oreganom, čiernym korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Podávame posypané sušeným chilli.
Dobrú chuť!

