foccacia

Zdieľať:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Focaccia

Vynikajúci recept na Focacciu od šéfkuchára Michala Konráda.

  • 100 g Chorizo nakrájané na hrubšie kolieska
  • 100 g Oravská slanina
  • 100 g Cherry paradajky žlté/červené
  • 5 g čerstvý rozmarín
  • 1 ks veľká červená cibuľa nakrájaná
  • na hrubšie kolieska
  • 150 ml extra panenský olivový olej
  • 150 g Bánovecký smotanový syr prírodný
  • Morská soľ hrubozrnná

Suroviny na cesto:

  • 512 g extra jemná hladká múka
  • 10 g morská soľ hrubozrnná
  • 2 čl sušené droždie
  • 470 ml teplá voda

Suroviny na cesto spolu premiešame a dôkladne zmiesime. Vložíme do dostatočne veľkej misky, aby cesto počas kysnutia neprekyslo von. Polejeme olivovým olejom, zakryjeme fóliou a necháme kysnúť v chlade 12-18 hodín. Na druhý deň/po vykysnutí, cesto zopár krát preložíme z jednej strany na druhú a dáme na plech poliaty olivovým olejom. Necháme oddychovať 2-4 hodiny, prípadne kým sa cesto neroztiahne po celom plechu. Cesto dôkladne poprepichujeme všetkými prstami (je to celkom zábava), dôkladne posolíme morskou soľou a pridáme na vrch všetky ostatné suroviny. Pečieme pri teplote 200-215 °C približne 25-30 minút pekne do zlata. Po upečení vyberieme foccaciu a necháme vychladnúť. Pred podávaním nakrájame, polejeme olivovým olejom a posypeme morskou soľou.

Zdieľať:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Už vám nič neunikne

Ak sa chcete dozvedieť, čo nové pribudlo v Bánoveckej knižnici, prihláste sa na odber newslettrov. Môžete sa tešiť na nové podcasty, recepty a inšpirácie. Vidíme sa v knižnici.