kaša

Zdieľať:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Pšenová kaša so smotanovým tvarohom, čučoriedkami, dusenými černicami, kokosom a lieskovcami

Vynikajúci recept na pšenovú kašu od šéfkuchára Michala Konráda.

Kaša suroviny:

  • 100 g pšeno deň vopred namočené
  • 300 ml voda
  • 150 g Bánovecký smotanový syr s tvarohom
  • 50 g trstinový cukor
  • javorový sirup

Dusené černice suroviny:

  • 125 g černice
  • 1 pl trstinový cukor
  • 50 ml voda

Kaša postup:

Namočené pšeno zlejeme, dáme do hrnca a pridáme 300 ml vody. Privedieme do varu, varíme pomalým varom približne 15-20 minút, kým nie je pšeno uvarené. Odstavíme, pridáme cukor a Bánovecký smotanový syr s tvarohom. Servírujeme s lieskovcami a kokosom opraženými na suchej panvici do hneda. Na vrch pridáme udusené černice a prelejeme javorovým sirupom

Dusené černice postup:

Do hrnca dáme všetky suroviny a podusíme približne 10 minút, odstavíme.

Zdieľať:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Už vám nič neunikne

Ak sa chcete dozvedieť, čo nové pribudlo v Bánoveckej knižnici, prihláste sa na odber newslettrov. Môžete sa tešiť na nové podcasty, recepty a inšpirácie. Vidíme sa v knižnici.