Kaša suroviny:
Dusené černice suroviny:
Kaša postup:
Namočené pšeno zlejeme, dáme do hrnca a pridáme 300 ml vody. Privedieme do varu, varíme pomalým varom približne 15-20 minút, kým nie je pšeno uvarené. Odstavíme, pridáme cukor a Bánovecký smotanový syr s tvarohom. Servírujeme s lieskovcami a kokosom opraženými na suchej panvici do hneda. Na vrch pridáme udusené černice a prelejeme javorovým sirupom
Dusené černice postup:
Do hrnca dáme všetky suroviny a podusíme približne 10 minút, odstavíme.
Ak sa chcete dozvedieť, čo nové pribudlo v Bánoveckej knižnici, prihláste sa na odber newslettrov. Môžete sa tešiť na nové podcasty, recepty a inšpirácie. Vidíme sa v knižnici.
MILSY a.s. Všetky práva vyhradené © 2023