cheesecake

Zdieľať:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Vanilkovo-smotanový cheesecake s bobuľovitým ovocím a sirupom z agáve

Vynikajúci recept na Cheesecake od šéfkuchára Michala Konráda.

Suroviny korpus:

  • 200 g pomleté karamelové sušienky
  • 100 g rozpustené maslo
  • 21 cm okrúhla forma na pečenie

Suroviny Cheesecake:

  • 300 g Bánovecký smotanový syr prírodný
  • 300 g Bánovecký smotanový syr s tvarohom
  • 3 ks vajcia
  • 2 PL hladká špaldová múka
  • 1 ks čerstvá vanilka
  • 50 g med
  • 50 g trstinový cukor
  • Kôra z jedného citróna
  • Čerstvé bobuľovité ovocie na ozdobenie
  • Sirup z agáve

Postup korpus:

Do misky dáme pomleté sušienky a spolu s maslom dôkladne premiešame. Následne vysypeme do formy na pečenie a dôkladne utlačíme. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na 8-10 minút. Po upečení vytiahneme a necháme vychladnúť.

Postup cheesecake:

Do veľkej misy dáme smotanový syr prírodný a smotanový syr s tvarohom, pridáme cukor, med, kôru z jedného citróna a pomocou metličkového mixéra rozmixujeme. Vanilkový lusk prekrojíme pozdĺžne na polovicu, vyškrabeme vnútro, ktoré pridáme do krému. Pridáme vajcia a múku a opäť premixujeme mixérom, kým sa hmota nespojí a nezostane jemne nadýchaná. Hmotu vylejeme na vychladnutý karamelový korpus. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na 40-45 minút. Keď vyberieme cheesecake z rúry zatrasieme ním, v strede by sa mal stále triasť, po vychladnutí pekne stuhne. Servírujeme s čerstvým bobuľovitým ovocím, preliaty sirupom z agáve. 

Zdieľať:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Už vám nič neunikne

Ak sa chcete dozvedieť, čo nové pribudlo v Bánoveckej knižnici, prihláste sa na odber newslettrov. Môžete sa tešiť na nové podcasty, recepty a inšpirácie. Vidíme sa v knižnici.