Zeleninový šalát s hroznom, vlašskými orechami a horčicovo tvarohovým dresingom

Zdieľať:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Zeleninový šalát s hroznom, vlašskými orechami a horčicovo tvarohovým dresingom

Vynikajúci recept na Zeleninový šalát s hroznom, vlašskými orechami a horčicovo tvarohovým dresingom od šéfkuchára Michala Konráda.

Šalát suroviny:

  • 1 ks akýkoľvek druh listového šalátu (dubový list, lollo rosso, hlávkový)
  • 6 ks zelená špargľa nakrájaná na väčšie kusy
  • 50g jarný hrášok
  • 80g reďkovka
  • 50g hrozno
  • 50g vlašské orechy upečené v rúre na 180 °C na 8 minút

Dresing suroviny:

  • 100g Bánovecký smotanový syr s tvarohom
  • 20g dijónska horčica
  • 20g med
  • Šťava z ½ citróna
  • 10g petržlenová vňať hladká, na jemno nasekaná
  • Soľ, drvené korenie podľa chuti

Šalát postup:

Všetku zeleninu opláchneme pod studenou tečúcou vodou a osušíme. Šalát nakrájame/natrháme na väčšie kusy Reďkovku prekrojíme na polovicu. Spodnú časť špargle odrežeme, špargľu nakrájame na väčšie kusy, hrášok vylúpeme a spolu blanšírujeme vo vriacej vode na 20 sekúnd, následne zachladíme v ľadovej vode, scedíme. Všetky ingrediencie dáme do misy a premiešame. Polejeme dresingom a servírujeme.

Dresing postup:

Všetky ingrediencie vložíme do misky a metličkou rozmiešame. Dochutíme soľou a korením.

Zdieľať:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Už vám nič neunikne

Ak sa chcete dozvedieť, čo nové pribudlo v Bánoveckej knižnici, prihláste sa na odber newslettrov. Môžete sa tešiť na nové podcasty, recepty a inšpirácie. Vidíme sa v knižnici.