Zemiakovo vaječný koláč so slaninou, pórom a Bánoveckým smotanovým syrom

Zdieľať:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Zemiakovo vaječný koláč so slaninou, pórom a Bánoveckým smotanovým syrom

Vynikajúci recept na Zemiakovo vaječný koláč so slaninou, pórom a Bánoveckým smotanovým syrom od šéfkuchára Michala Konráda.

  • 6 ks vajcia
  • 3 ks zemiaky očistené nakrájané na malé kocky
  • 80g pór nakrájaný na tenké kolieska
  • Oravská slanina nakrájaná na malé kocky
  • 200 ml olivový olej
  • 150g Bánovecký smotanový syr prírodný
  • Čierne drvené korenie
  • Morská soľ

Na rozpálenú panvicu dáme olivový olej a pridáme nakrájané zemiaky. Vypražíme do zlata, precedíme cez sitko, olej odložíme. Do misky rozbijeme vajcia, rozmiešame, pridáme nakrájanú slaninu, pór, osolíme, okoreníme a premiešame. Tortovú formu (priemer 21 cm) vystelieme papierom na pečenie, pridáme 100 ml olivového oleja, ktorý sme použili na zemiaky. Následne pridáme vaječnú zmes. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 15-20 minút, alebo kým nie je koláč upečený. Po upečení vytiahneme z rúry, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme Bánovecký smotanový syr. Servírujeme teplé.

Zdieľať:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Už vám nič neunikne

Ak sa chcete dozvedieť, čo nové pribudlo v Bánoveckej knižnici, prihláste sa na odber newslettrov. Môžete sa tešiť na nové podcasty, recepty a inšpirácie. Vidíme sa v knižnici.