Jalapeňo papričky plnené Bánoveckým smotanovým syrom, pažítkou, vypražené v pivnom cestíčku s limetkovo-smotanovým krémom

Zdieľať:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Jalapeňo papričky plnené Bánoveckým smotanovým syrom, pažítkou, vypražené v pivnom cestíčku s limetkovo-smotanovým krémom

Vynikajúci recept na plnené jalapeňo papričky v pivnom cestíčku od šéfkuchára Michala Konráda.

Smotanová plnka do papričiek suroviny:

  • 150 g Bánovecký smotanový syr prírodný
  • 10 g pažítka nasekaná na jemno
  • malý strúčik cesnaku, pretlačený
  • soľ, korenie, podľa chuti

Jalapeňo v pivnom cestíčku suroviny:

  • 10 ks jalapeňo papričky
  • 100 g hladká múka
  • 20 g zemiakový škrob
  • Svetlé pivo/chladená sóda (bublinková voda) podľa potreby

Limetkovo-smotanový krém s arašidovým maslom suroviny:

  • 100 g Bánovecký smotanový syr prírodný
  • šťava z ½ limetky
  • 30 g majonéza
  • 2 g sušené chilli
  • Soľ podľa chuti
  • Arašidové maslo

Postup plnka:

Všetko spolu premiešame, plnku naplníme do dezertného sáčku.

Postup papričky:

Papričky rozrežeme z jednej strany pozdĺžne. Vydlabeme vnútorné žilky spolu s jadierkami. Do hrnca dáme vodu, osolíme a privedieme do varu. Do vriacej vody vložíme papričky a varíme približne 2 minúty. Scedíme, zachladíme v studenej vode a osušíme. Papričky naplníme krémom, zavrieme a dáme do chladu zatuhnúť. Pred podávaním obalíme v hladkej múke a následne v pivnom cestíčku, ktoré musí byť dostatočne husté, aby obalilo papričky a zároveň držalo. Vyprážame na 180 °C cca 1 minútu. Vyberieme z oleja na servítku a osušíme.

Postup limetkovo-smotanový krém:

Všetky suroviny okrem limetky dáme do misky, zmiešame a dochutíme limetkovou šťavou. Papričky podávame ihneď po vypražení spolu s limetkovo-smotanovým krémom.

Zdieľať:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Už vám nič neunikne

Ak sa chcete dozvedieť, čo nové pribudlo v Bánoveckej knižnici, prihláste sa na odber newslettrov. Môžete sa tešiť na nové podcasty, recepty a inšpirácie. Vidíme sa v knižnici.